torsdag 6 januari 2011

RICAFONDEN SKÄNKER 18 MILJONER

Ja, man känner sig väldigt rik här i Kamerun. Idag har jag växlat in pengar till Centralafrikanska franc. För 1 SEK får man ca 72 FCFA. Så Ricafonden skänker alltså drygt 18 miljoner FCFA till elefantprojektet. Någon som under dagen tackat ett flertal gånger för detta är WWFs kommunikationschef i Limbe, Janet Mukoko. 


Hon är en mycket trevlig och hjälpsam kvinna som idag lärt mig allt om de olika projekten som bedrivs av WWF i Kamerun. Området jag besöker ingår i The Coastal Forests Programme, som lokalt kallas Sawa. Halva Sawa-området, som innefattar bl a Bakossi National Park och Mount Cameroon National Park, finansieras till största del av bidrag från Sverige. 


Janet är mycket facinerad och otroligt tacksam över att en hotellkedja i Sverige valt att stödja detta projekt. Janet har idag även visat mig runt i Limbe, vi besökte bl a stranden där alla fiskare röker och säljer dagens fångst. 


Tidigare har fiskarna skövlat vattenväxten "Mangroves" för att använda som förbränningsmaterial vid rökningen. Men då denna växt är mycket viktig plats för olika fiskar att lägga sina ägg har WWF med hjälp av regeringen erbjudit alla fiskare stammar från gummiträd som substitut för "Mangroves". Detta är ännu ett exempel på organisationens arbete med att hitta nya lösningar för att skydda djur och natur. Informationsmötet om elefantexpeditionen kommer troligtvis att hållas imorgon då Dr Mike Loomis från North Carolina Zoo anlänt.


Bilden är från den senaste expeditionen då teamet lyckades märka och döpa elefanten "Uppsala". Om vi lyckas märka en elefant denna gång kommer den få det fina namnet "Rica". Håll tummarna!

4 kommentarer:

  1. Härligt att du kommit fram ordentligt och att allt är bra! Kul att se bilder, ser ju alldeles vansinnigt spännande ut. Ta hand om dig nu Pepino!
    Kramar Rebecca

    SvaraRadera
  2. Bra val av namn förresten, Uppsala =)

    SvaraRadera
  3. Spännande! och så undrar man ju - fick den blå elefanten följa med eller inte?

    SvaraRadera